Posted on

Sikkerhed med fastviklen

Det er hyggeligt at vikle. Ingen tvivl om det. Men der er selvfølgelig også et par sikkerhedsting som skal være i orden, for at det er sikkert for barnet at sidde i viklen.

hvis du har købt en vikle af os, har du også modtaget et complient card hvorpå der står et par kortfattede sikkerhedstips. De sikkerhedstips bygger på nogle engelske huskeråd for sikkert at bære sit barn i et bæreredskab. Huskereglerne forkortes T.I.C.K.S.

TightViklen skal sidde stramt om barnet. Dette vil være mest komfortabelt for jer begge to. Løst stof omkring baby, kan få babyen til at synke sammen i viklen og vanskliggøre vejrtrækningen desuden vil du også opleve at det føles tungere at bære og det kan være hårdt for din ryg.
In view at all timesDet er vigtigt at I til hver en tid kan se hinandens ansigter. Stoffet må ikke lukkes omkring baby, sådan at du er nødt til at “åbne” stoffet for at kigge til baby. I en vuggeposition skal baby’s ansigt vende opad, og ind mod din krop.
Close enough to kissNår du bærer din baby på maven, skal baby helst sidde så højt, at du ved at tippe hovedet lidt forover har nemt ved at kysse baby på panden.
Keep chin off the chestBaby må aldrig sidde så sammenkrøllet at deres hage rammer deres bryst mellem kravebenene, da dette besværliggøre deres vejrtrækning. Sørg altid for at der er mindst én fingers afstand mellem hagen og brystet på din baby.
Supported backSå længe baby ikke er i en vuggestilling skal baby sidde så behageligt tæt på dig sådan at deres viklen støtter deres ryg in en naturlig position. Baby skal altid vende ind mod dig. Hvis viklen er for løs kan baby sumpe sammen og luftveje blokeres.

Du kan teste om baby sidde fint, ved at lægge en hånd på babys ryg og forsigtigt trykke dem ind til dig. Baby skal ikke “krølle” sig ud eller kunne rygges tættere på dig.

I en vuggestilling skal baby’s numse være i viklens dybeste sted, sådan at viklen ikke presser både numse og hoved sammen, da dette kan få babys hage til at ramme babys bryst og derved blokere luftevejene.
Sikkerhed ved babybæring